Protože jsou obilné mouky stále méně oblíbené, a to kvůli jejich ne zcela příznivým vlivům na lidské zdraví, začali lidé sledovat možné alternativy. Mezi ty mimořádně oblíbené se řadí i kokosová mouka Naklíčeno, která má mnoho výhod. Tou největší může být třeba už jenom to, že nádherně voní po kokosu, což dokáže nalákat nejednu osobu. Kromě této výhody je však zde přítomná i celá řádka dalších výhod a vlastností, o kterých se vyplatí vědět:
- Mnohonásobně větší savost než u jiných druhů mouk = proto je třeba při pečení zacházet s touto surovinou zcela jinak, avšak výsledky mohou být velmi zajímavé
- Určité varianty mají málo sacharidů = v podstatě je možné dělit tuto surovinu na typ odtučněný, který nebyl zbaven většiny tuku na výrobu oleje, a na plnotučnou variantu, která zpravidla bývá upražená
- Velký obsah vlákniny = díky samotnému původu, kterým je kokos, navíc v tomto případě konkrétně dužina, je možné očekávat opravdu bohatý obsah vlákniny, což je velký rozdíl například oproti jiným moukám z vymletých zrn
- Je přirozeně bezlepková = pokud se touto surovinou člověk naučí pracovat, může očekávat, že se nebude muset ochudit o jakékoliv pečivo, neboť tato mouka je bezlepková, tedy vhodná pro osoby s alergií na lepek
Výhod je mnoho, proto si stačí vybrat tu, která vám přijde zcela nejdůležitější. Co je však skvělé na této surovině, je také cena. Není příliš vysoká, a proto je možné očekávat, že pečení či vaření bude dostupné každému. To znamená možný každodenní přísun vlákniny, skvělého obsahu tuku, bílkovin nebo sacharidů, a to ve velmi voňavém kabátu. Nemějte tedy obavy, že byste si tuto surovinu neoblíbili, a to i přesto, že vás na začátku práce s ní čeká mnoho nevydařených pokusů, neboť se chová opravdu jinak, než jste byli u mouk zvyklí. Proto s chutí o poznávání velmi voňavé ingredience.